Marokkaanse bergkristalbollen krakenmarokkaanse-bergkristalbollen

In de winkel is er het bekende ‘kristalbollen kraken’. De Marokkaanse bergkristalbollen zijn 80 miljoen jaar geleden in een gebergte in Marokko ontstaan. Na het kraken van de bol is het elke keer een verrassing wat er in 80 miljoenjaar lang binnenin je bol verborgen is gebleven.

Het verhaal van de Marokkaanse bergkristalbol

Van buiten:

Een onooglijke ronde steen.

Van binnen:

Een holte met prachtige kristallen!

 

bergkristalbollenEen geode ontstaat als een laag silica in een gastkamer, meestal een fossiele holte in het gesteente. De mineralen in het water, dat langs de verharde buitenste schaal loopt, vormen kristallen in de silicalaag. In de holten groeien dan langzaam kristallen.

Wist je dat kristal, ijs (Krystallos) betekend in het grieks, vroeger geloofde men dat kristal door de goden gevormd ijs was.

Kristal is al sinds mensen heugenis bekend. Tibetanen gebruikten duizenden jaren geleden al kwarts om te genezen, genaamd “Tibetaanse Kwarts”. Ook werd het al gedolven door de Romeinen. Bergkristal was de steen van puur- en volmaaktheid.

Bergkristal
Voor de Grieken was Bergkristal diepgevroren ijs (Grieks ‘krystallos’). Het stond in alle culturen bekend als geneeskrachtige steen en toversteen. Bergkristal kon demonen en ziektes verdrijven en werd gebruikt als kracht- en energie gever. Kristal bollen werden gebruikt voor waarzeggerij.

bergkristalbollen2Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.

Eventuele geneeskrachtige werking Bergkristal:
– Werkt reinigend – Overwint angst – Tegen negatieve aardstralen
– Rugpijn – Evenwichtsstoornis – Onpasselijkheid
– Wagen-en zeeziekte – Stelpt bloeding – Verdrijft heimwee

 

Edelsteen groep: kwarts
Hardheid: 7
Soortelijk gewicht: 2.65
Samenstelling: SiO2
Plaats van Herkomst: Madagascar

 

Door de vorm zeer geschikt voor het opladen van edelstenen(sieraden).

Share This:

Meer informatie?

Uw naam (verplicht)

Uw leeftijd (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Voer de onderstaande code in (spambots kunnen de vervormde tekst niet lezen en zodoende voorkomen wij dat dit formulier misbruikt wordt om ons spam te verzenden)

Welke code staat in de afbeelding?:

captcha *

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien